Laat je badkamer groter lijken met tegels

Een kleine badkamer met een grote look? Er zijn trucjes om je badkamer (optisch) groter te laten lijken! Denk aan een het plaatsen van een grote spiegel, het gebruik van lange meubels of slimme opbergmogelijkheden zodat je badkamer netjes opgeruimd is.

Maar ook met tegels kun je een ruimtelijk effect creëren.

Grote tegels

Met grote tegels kun je je badkamer groter laten lijken. Met groot bedoelen we tegels met een breedtemaat van 60 cm, 90 cm of zelfs nog groter. De maatvoering van jouw badkamer is leidend voor het formaat van de tegels. Met het juiste formaat tegel heb je weinig snijverlies en een beperkt aantal voegen. Kies voor een voegkleur, die wegvalt tegen de tegels. Er zijn ook tegels verkrijgbaar die haaks zijn afgezaagd, waardoor de tegels strak tegen elkaar getegeld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de voegen minder opvallen. Je betegelde muur oogt zo als één geheel, waardoor je badkamer nog ruimer oogt.

Door het legpatroon kun je lengte of hoogte creëren. Een visgraatpatroon in een zichtlijn die je wilt benadrukken, laat een ruimte bijvoorbeeld optisch groter lijken. Ingewikkeld? Onze sanitairspecialisten staan klaar om samen met jou de juiste tegels te kiezen.

Heeft u moeite met het inrichten van uw badkamer? Kom langs in de showroom en laat onze experts u helpen. 

Lichte kleuren

Maak in kleine ruimtes gebruik van tegels met lichte kleuren, bijvoorbeeld lichtgrijs, beige of (gebroken) wit. Je kunt kiezen voor een effen tegel, maar er zijn ook tegels met subtiele dessins of structuren. Zo maak je echt wat bijzonders van je kleinere badkamer en laat de ruimte optisch groter lijken. Het daglicht dat naar binnen valt via het badkamerraam reflecteert op de lichte tegels, waardoor de totale ruimte nog groter oogt. Heb je geen raam of alleen een klein steekraampje? Met de juist verlichting creëer je hetzelfde effect als daglicht. Met donkere deurklinken, kranen, haakjes of accessoires zorg je voor een mooi contrast met alle lichte tinten.

Scroll naar boven