Japanners doen het al jaren: jezelf reinigen met water na een toiletbezoekje. In Nederland is de douchetoilet ook aan een opmars bezig. Wie het schone gevoel eenmaal heeft ervaren, wil niets anders meer. Een lofzang op de douchetoilet van Geberit!
Toiletteren all around the world
Van oorsprong hechten Japanners veel waarde aan persoonlijke hygiëne en daarom is een douchetoilet daar sinds de jaren ’90 al niet meer weg te denken. In mediterrane landen zweren ze ook bij reinigen met water en ziet u vaak een bidet naast het toilet. Bent u op vakantie geweest in Vietnam, Thailand of Indonesië? Dan heeft u waarschijnlijk wel eens een douchekop zien hangen in de wc, dit is ook een soort bidetdouche. In Nederland en veel andere Noord-Europese landen is toiletpapier nog steeds populair, maar daar lijkt langzaam verandering in te komen. De douchetoilet begint hier ook steeds meer terrein te winnen. Wij snappen dat wel!
Uw toilet als wellnessruimte
De Geberit douche-toilet combineert de voordelen van een toilet en een bidet in één systeem. Door middel van warm water en lucht wordt u onderlichaam gereinigd. Het werkt als volgt: met één druk op de knop komt er een jet uit de bril tevoorschijn die u reinigt met een zachte, regelbare warmwaterstraal. Het gebeurt uiterst grondig, hygiënisch en vooral zonder toiletpapier! Vaak kunt u kiezen uit verschillende wellness programma’s zoals een masserende straal of een ladydouche. Met een afstandsbediening of een vast bedieningspaneel kunt u de warmte en de sterkte van de waterstraal instellen. De manier waarop u uzelf reinigt is persoonlijk en dus kunt u ook de positie van de jet instellen zoals u dat prettig vindt. Water veroorzaakt in tegenstelling tot papier geen huidirritaties of ontstekingen.
Waterproof
Een fijne bijkomstigheid van de mooie douchetoilet van Geberit: reinigen met water in plaats van papier is beter voor het milieu. Gemiddeld gebruiken we zo’n acht velletjes per toiletbezoek en dat betekent dat we dagelijks heel wat kilo’s wc-papier doorspoelen. Wc-papier wordt door fabrikanten gebleekt, omdat we graag spierwitte velletjes willen. De chemicaliën die hiervoor nodig zijn, komen na het doorspoelen weer in het water terecht. Bij het reinigen met een douchewc gebruikt u weliswaar meer water, maar de nadelen hiervan wegen niet op tegen de milieuschade van het gebruik van papier.
Wilt u meer informatie over de gemakken van een douchtoilet? Kom langs in onze showroom om de verschillende modellen te bekijken!Onze sanitairadviseurs staan voor u klaar met een gratis en vrijblijvend advies.