Deze kleur wil jij in je badkamer

Waarschijnlijk zijn okergeel, mokka of donkergroen niet de eerste kleuren waar je aan denkt voor de badkamer. Toch staat het prachtig in jouw thuis spa! In dit artikel vertellen we meer over de invloed van kleur in de badkamer. Laat je inspireren!

Souvenir uit de souks

Een van de badkamertrends voor 2019 is het toevoegen van meer kleur. Wie durft gaat voor geel. Deze kleur laat een donkere badkamer lichter lijken, doordat het binnenvallende licht wordt gereflecteerd. Met geel haal je de zon in huis en de kleur heeft een vrolijke en energieke uitstraling. Heerlijk om bij wakker te worden onder de douche! Geel hoeft helemaal niet zo heftig te zijn als je misschien denkt. Onderstaande tegels lijken zo uit de souks in Marrakesh te komen. De wandtegel heeft een warme okergele tint en afgesleten randjes, dat zorgt voor een handgemaakte look. Een plaatje in combinatie met zwarte badkamerkranen, wit sanitair en grijzen wanden.

Metro City

Is het je wel eens opgevallen wat voor tegels er gebruikt zijn in de Parijse metro? Je weet wel: van die langwerpige, glanzende, witte tegels. Ze zijn niets voor niets gekozen: de tegels reflecteren het zwakke licht van de lampen en maken de omgeving lichter. De typische metrotegels vind je al lang niet meer alleen in de ondergrondse. Tegenwoordig schitteren ze ook in je hal, keuken én badkamer. En in plaats van wit zijn de tegels tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei trendy kleuren. Je kunt kiezen voor één type tegel of verschillende kleuren combineren zoals hieronder. Met behulp van tegels is een lambrisering gecreëerd achter het wastafelmeubel. Een idee voor jouw nieuwe badkamer?

Mokka more

Houd je niet zo van felle kleuren, maar wil je ook geen kille, spierwitte badkamer? Een badkamermeubel leent zich goed om subtiel wat kleur aan te brengen. Hier is een combinatie gemaakt van zwart met mokka. De kleur heeft ook wel wat weg van Spiced Honey, de kleur die Flexa heeft uitgeroepen tot kleur van het jaar 2019. Deze mokkatint geeft de badkamer een stijlvolle en luxe uitstraling. Doordat de kasten verspringen, oogt het meubel speels en creëer je tegelijkertijd hoekjes voor wat accessoires. Het leuke is dat je het meubel helemaal zelf kunt samenstellen. Ook mooi: kies voor badkamerkranen en een strakke douchegoot in warme koperkleurige tinten. En dat combineert dan weer prachtig met roze handdoeken.

Wil jij graag meer kleur in je badkamer halen, maar weet je niet hoe? Onze sanitairspecialisten luisteren goed naar je wensen en maken een badkamerontwerp op maat.

Botanisch

Toegeven: de botanische trend is niet nieuw, maar nog lang niet op z’n retour. Ook in 2019 zien we nog veel botanische dessins, exotische planten en groene cactussen. Je kunt kleur in je badkamer halen door planten neer te zetten. Kies bijvoorbeeld voor hangplanten, die weinig ruimte innemen. Handig als je badkamer niet zo groot is! Wil je een statement maken, dan zijn deze tegels met grote bladeren wat voor jou. Betegel je douche met deze wandtegels in krachtige groentinten, zodat je je in een buitendouche op Bali waant. De tegel is er ook in een subtiele uitvoering met een finish van metaalglazuur voor wat glans. Prachtig op een wat groter oppervlak. De tegels zijn ook heel geschikt om met elkaar te combineren. Zo geef je je badkamer een exotisch tintje.

Groen? Doen!

Naast alle planten omringen we ons binnen ook steeds meer met groene tinten. Het is niet voor niets dat Histor de kleur Quiet Clearing heeft uitgeroepen tot de trendkleur van 2019. Zij omschrijven het als: ‘Een elegante, diepgroene kleur, die voor een levendig en groots gevoel zorgt en tegelijkertijd een aards en kalmerend effect heeft’. Klinkt als een perfecte kleur voor de badkamer, toch? Het stapeltje handdoeken hieronder komt dicht in de buurt van Quiet Clearing. Groen zorgt voor een natuurlijke en ontspannende sfeer. Laat verschillende tinten groen terugkomen in je wandtegels of badkameraccessoires voor een mooie geheel. Hoe groen je je badkamer maakt is up to you!

Scroll naar boven