Musthaves voor je toilet

Een toilet moet praktisch, hygiënisch en stijlvol zijn. Je hebt er meestal niet zo veel ruimte, dus het kleinste kamertje in huis moet efficiënt worden ingericht. Maar je wilt eigelijk ook dat je gasten hier hun handen kunnen wassen. De beste tips voor je toilet!

Even opfrissen

Heb je er de ruimte voor, dan is een fonteintje met een toiletmeubel ideaal. Je zult er geen spijt van krijgen. Zo kun je meteen je handen wassen in de toiletruimte. Wel zo hygiënisch! Ook voor gasten is het fijn als ze een blik in de spiegel kunnen werpen en hun handen kunnen wassen. Kastruimte onder je fonteintje is een uitkomst voor het opbergen van toiletrollen en andere kleine spullen. Zo kun je alles netjes wegwerken achter de kastdeur en voorkom je losse rommeltjes in je toilet.

Er zijn steeds meer toiletmeubels met een slim ontwerp. Zo zie je dat de kraan steeds vaker aan de zijkant van de waskom zit. De waskom hoeft daardoor niet zo de diep te zijn en dus bespaar je ruimte. Sommige meubels hebben een praktische handdoekhouder aan de zijkant. Handig: want dan hoef je niet meer te boren in je muren. Kies je voor een fonteintje met een inbouwkraan, dan blijft er bij de waskom ruimte over voor een zeepdispenser. Kortom: probeer goed te bedenken hoe je het toilet gebruikt en pas daar je sanitair en toiletaccessoires op aan.

Op zoek naar toiletinspiratie? Kom langs in onze showroom en bewonder onze uitgebreide collectie!

Handen wassen!

Je bespaart ruimte door je zeepdispenser in het toilet tegen de muur te bevestigen. Tegenwoordig zijn er veel houders verkrijgbaar die je op kunt hangen en kun je kiezen uit zeepdispensers in allerlei kleuren, stijlen en materialen. Ook leuk is een doorzichtige met gekleurde zeep erin. Handig als je geen plek hebt bij je fonteintje. Tip: het kan dat er in jouw toilet geen plek is voor extra waterleidingen of dat je geen ruimte hebt voor een fonteintje. Wil je toch dat je gasten hun handen kunnen reinigen? Zet dan desinfectie handzeep met een pompje tegen de muur.

Het zit ‘m in de details

Een toiletruimte is vaak klein, maar fijn. Dus zijn accessoires met een dubbele functie een uitkomst. Met een planchet kleed je je toilet meer aan en maak je er een sfeervolle ruimte van. Je kunt er bijvoorbeeld handzeep, geurstokjes of een kaars op zetten. Zo krijgt je toilet een beetje een wellnessgevoel. Onder het planchet zit een haakje, handig voor gastendoekjes of een zakje waar je handcrème of make-up in kunt doen. Als je gasten lang wegblijven, weet je waarom: ze genieten van alle extra features van je toilet!

Fris toilet

Je toilet kan nog zo mooi zijn, als het er niet lekker ruikt ben je zo weer weg. Er zijn speciale systemen verkrijgbaar met geurzuivering. Met één druk op de knop doet het systeem z’n werk. Een stille ventilator voert de luchtjes via het wandcloset en de wateraanvoerleiding naar het koolfilter achter de bedieningsplaat. Hier wordt de lucht gereinigd en terug de ruimte ingeblazen. Voor extra frisheid kun je een toiletblokjeshouder achter de bedieningsplaat plaatsen. Het toilet spoelt dan met helderblauw water door. Zo ruikt je toilet helemaal fris!

Waar laten we de toiletrollen?

In een reserverolhouder verstopt in de muur! Achter de voorzetwand is plaats voor maar liefst zes rollen, dus je kunt even vooruit. Erger je je aan de toiletborstel? Ook dat is verleden tijd. Je kunt de toiletborstel nu opbergen in de muur. Er is zelfs nog ruimte voor één toiletrol. Je kunt ook een toiletrolhouder laten inbouwen in de muur voor een strak resultaat. Zo oogt je toilet opgeruimd en ben je van alle gemakken voorzien.

Scroll naar boven