Tegels uit alle windstreken

Dessintegels, terrazzo of toch tegels met een houtlook; wat kies jij voor je wanden en vloeren in de badkamer? We doen inspiratie op in Marokko, Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Scandinavië. Dit zijn de mooiste vloer- en wandideeën van over de grens!

Een sprookje uit 1001 nacht

Om je in Marokko te wanen, hoef je niet ver weg. Creëer thuis je eigen hamam met Marokkaans stucwerk zoals beton ciré of tadelakt. Prachtig! Deze materialen hebben een matte look en zorgen voor een warme, rustgevende uitstraling. Met betontegels of betonstuc kun je een vergelijkbaar effect creëren. Zo kun je echt ontspannen in de badkamer. Combineer deze doorleefde wanden met mooi tegelwerk, bijvoorbeeld op de vloer. In Marokko zie je veel handgemaakte tegels in rijke kleuren zoals diepgroen, hemelsblauw, steenrood of pikzwart.

Sereen Scandinavisch

Het is geen geheim dat ze in Scandinavië van hout houden. De warmte van hout kun je ook goed toepassen in de badkamer. Met tegels met de looks van echt hout, hoef je niet bang te zijn voor vocht en geef je je badkamer karakter. Houtlook tegels zijn prachtig op de vloer. Door te kiezen voor een bijzonder legpatroon, bijvoorbeeld een Hongaarse punt of visgraat, maak je van de vloer een eyecatcher. Bij een Hongaarse punt vormen de tegels een letter v en liggen ze in een hoek van 60 graden. Bij een visgraat vloer worden de planken onder een hoek van 90 graden gelegd en ligt de hoofdzijde tegen de lange zijde van de plank ernaast. In de Scandinavische badkamer zie je ook veel grote muur- en vloertegels in rustige kleuren zoals ijsblauw, als tegenhanger van hout.

Mooi mediterraan

In de landen rondom de Middellandse zee zie je de mooiste dessintegels in het straatbeeld opduiken. Je hebt ze vast wel eens gezien in Portugal of Zuid-Spanje. Met deze tegels geef je je badkamer een mediterraan tintje. Ze zijn perfect om een klein stukje vloer of muur mee te betegelen, bijvoorbeeld de vloer in je toiletruimte of de muur achter je wastafel of douche. Zo benadruk je de verschillende functies van de badkamer. Een patroontegel kan ook andere vormen hebben, zoals een hexagon (zeshoek) of een ronde bovenkant. Ook veel gespot in Zuid-Europa: terrazzo. Het wordt ook wel graniet genoemd en heeft een comeback gemaakt in huis. Het materiaal bestaat uit deeltjes graniet, marmer en cement en komt oorspronkelijk uit Italië. Terrazzo doet het heel goed in de badkamer, want het kan met bijna elke stijl worden gecombineerd. Of je nu van modern, klassiek of minimalistisch houdt. Terrazzo zorgt voor een luxe en moderne uitstraling. Het wordt onder meer gebruikt voor vloeren, wanden en als werkblad of wastafel van een badkamermeubel. Maak een statement met terrazzo en houdt de rest van de badkamer rustig.

Luxe in het Midden-Oosten

In het Midden-Oosten houden ze wel van een beetje glitter en glamour. Denk aan Qatar, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten met Dubai. Hier gaan ze voor bijvoorbeeld gouden tegels met een mooie glans, die een rijke uitstraling geven aan je badkamer. Om die reden zie je in deze badkamers ook veel marmer. Het heeft een koele uitstraling (handig met zulke temperaturen!) en oogt chic en stijlvol. Deze tegels worden vaak gecombineerd met donkere accenten zoals zwart en bruin, maar denk ook aan gouden accenten zoals een kraan of een spiegel. Laat je je inspireren door deze invloeden dan word je badkamer echt bijzonder!

Scroll naar boven